Thursday, December 07, 2006

Cheia numita Ministerul Economiei


De ce se duc atatea lupte politice pe tema acestui minister? De ce a fost nevoita oligarhia din Romania sa joace scenetele lacrimogene din ultimele zile pentru a mentine controlul asupra MEC?


Pentru ca MEC detine participatiile statului, ultimele bijuterii cu potential economic, de privatizare, de insider information, de patrimoniu imobiliar gratuit, de influenta electorala. Lupta aceasta, si mai ales castigatorul ei, imi da senzatia ca jaful Romaniei nu s-a terminar. Jaful va continua.


Si nu numai jaful, dar si clientela politica, postruri de directori, de membri in consilii in administratie, afaceri cu firme capusa, cred ca vor continua linistit, dupa deja celebrele modele Sidex si Petrom.


In acest fel, se va mentine incompetenta, prostia, clientelismul si lichelismul politic, lipsa de transparenta. Spre dezavantajul cetateanului si spre imbogatirea aceleiasi oligarhii. Asocierea SOV - Voiculescu - Patriciu - PSD - Tariceanu este din ce in ce mai evidenta si va continua sa fie paguboasa pentru Romania.

No comments: