Tuesday, January 30, 2007

RA APPS, chiriasii din casele nationalizate si institutii de stat

Va intrebati oare ce legatura au toate aceste entitati.

Am vazut zilele acestea plangerile unor chiriasi din case nationalizate pe la Primaria Bucuresti. Acesti chiriasi au stat cu chirie modica la stat toata viata lor. Asa au fost obisnuiti si nu cred ca s-ar putea sa-si schimbe vreodata modul de a fi. In locul lor m-as fi asigurat de mult ca am unde sa stau fara sa astept sa fiu evacuat pentru a reda casa pe care o folosesc proprietarului de drept. Insa inteleg ca dupa atatia ani de comunism, mental, pentru multi este greu sa inteleaga ca se pot ajuta singuri si atunci asteapta doar ajutorul de la stat. Din pacate, primariile nu au un fond locativ care sa raspunda, conform unei estimari, celor 40.000 de chiriasi.

Tot in aceste zile (vezi post anterior) s-a dezbatut utilitatea RA APPS si decizia politica a guvernului a fost sa vanda cele 700 de proprietati prin licitatie publica. Este o decizie inteleapta.

Tot zilele astea am vazut cozi la ANL, case ce se dau dupa anumite criterii, in special de varsta, dar si de venituri.

In acelasi timp institutii precum Ministerul Invatamantului au probleme in a angaja profesori in marile orase, datorita salariilor mici si chiriilor mari.

Exista, cred eu, solutii la problemele locative ale chiriasilor si angajatilor la stat.

In primul rand: sumele de bani ce se vor obtine din vanzarea proprietatilor RA APPS ar trebui destinate constructiei sau achizitiei de locuinte sociale.

Chiriasii ce vor parasi casele ce pe drept vor reveni proprietarilor ar trebui ajutati dupa caz. Eu cred ca daca acesti chiriasi sunt si pensionari, solutii de o casa noua la un pret mic se pot gasi, in cazul Bucurestiului, in satele/comunele din jud. Giurgiu, Dambovita, Calarasi unde preturile sunt mici si unde exista multe case nelocuite sau locuite partial si care pot fi cumparate de primaria Bucuresti la pret de 5-10.000 euro, mult mai convenabil decat construirea unui apartament social in Bucuresti. In felul asta, pensionarii ar beneficia atat de o casa cat si de un cost al vietii mai mic dar si de o viata mai sanatoasa (aer curat, odihna activa, etc.)

Cred ca ANL ar trebui sa-si schimbe prioritatile si sa lucreze in primul rand pentru institutii de stat cum ar fi invatamantul, institutii ce au serioase dificultati in a atrage personal calificat. O schema usor de implementat ar fi vanzarea, in mod gratuit, a locuintei sociale daca respectivul locatar a lucrat mai mult de o anumita perioada (sa zicem 15 ani) in cadrul institutiilor de stat. Iar sumele din vanzarea RA APPS s-ar putea folosi la ANL pentru dezvoltarea acestor tipuri de programe.

82 comments:

Miky said...

Dumneata, cel ce comentezi cu cinism din cate vad situatia chiriasilor din imobilele nationalizate de stat pana in 1989, ai fost vreodata in situatia unui chirias la stat? Nu cred...pt ca altfel nu ai mai comenta cu atata usurinta aceste lucruri.
In primul rand dumneata folosesti termenul de "chirias" pentru cei ce locuiesc in imobile nationalizate...dar nu observi (probabil iti este foarte greu) ca cei ce urmeaza sa fie evacuati,mare parte din ei, sunt proprietari de imobile nationalizate. Si ce vina ar avea ei ca au cumparat case confiscate de stat?
Si vii cu solutii din astea superficiale si de om neavizat...de a muta oamenii prin judetele din jurul bucurestiului...unde cam in 80% din situatii nu se gaseste nici apa curenta, nici gaze, inn unele cazuri nu au nici macar un dus sau un WC decent, au o hazna.

Deci dumneata domnule cinic mai informeaza-te inainte de a scrie si numai veni sa dai cu pietre in oamenii care sunt loviti de sistem.

Salutare!

Anonymous said...

domnule Mihai,

afla ca pana in ianuarie 1986 am locuit intr-o casa incapatoare pentru mine si familia mea, casa ce a fost demolata in urma unor indicatii pretioase. Am fost mutati la bloc, cu chirie, intr-o cutie de chibrit, deci am fost chirias la stat. Dupa revolutie, am cumparat apartamentul, am reusit sa muncim, am vandut apartamentul, am luat si un imprumut de la o banca si am facut o casa la marginea Bucurestiului, asa cum era fosta casa demolata.

Cei care sunt proprietari de imobile nationalizate sa le primeasca inapoi, am scris eu sa nu?

In ceea ce priveste solutiile de om neavizat: multe din comunele din judete au deja aproape toate facilitatile (cu exceptia canalizarii). In plus, sunt circa 10 comune din judetul Dambovita (judet pe care sunt "avizat") unde se face canalizare. Si chiar daca nu exista canalizare, exista solutii tehnice (hidrofor de ex.). Si chiar daca nu e acum canalizare, nu costa mult sa o faci, mai ales ca vine pleasca de bani de la UE.

Insa m-am saturat sa tot accept comentarii de genul "pica para malaiata". Mai puneti mana si pe lopata, oameni buni, ca au trecut 18 ani de la caderea lui Ceausescu si de 18 ani ne tot plangem ca statul nu ne da, statul nu ne face.

Anonymous said...

Mihai se referea, posibil, la cei care, ca si mine, au cumparat o casa nationalizata conform legii 112. Si care s-au interesat de cincizeci de ori inainte daca este revendicata sau nu; si care, pentru un timp, au dat pe rata la casa mai mult de jumatate din salariul lunar; dar merita efortul...si carora li s-a anulat contractul de vanzare-cumparare si au ramas fara nimic. Da, e usor sa vorbesti cand nu esti in locul celui despre care vorbesti.

Numai bine.

Anonymous said...

Ce vina au cei care locuiesc in casele nationalizate! si care este dreptatea care se face in Romania!
Sunt de acord sa se restituie fostilor propietar imobilele confiscate, dar nu dand afara mii de suflete nevinovate! Cu atat mai mult daca ei au cumparat aceste case in conformitate cu legea 112.Nu poti face dreptate unuia singur nedreptatind alte mii de persoane!
Asta nu e dreptate, e un alt soi de confiscare.

Anonymous said...

Draga Maxim,te rog sa ma crezi ca nu mi-a venit sa cred cand am citit randurile tale. Ce usor este sa muti pensionarii din casele in care si-au petrecut o viata. Da o viata, am spus bine. Oameni care au locuit 30 de ani in acele case pe care le-au intretinut, amenajat etc...acum sunt alungati. Oameni care au un contract de proprietate perfect valabil, al caror apartament este intabulat, are cadastru, iata ca ajung in strada. Pentru ce? Pentru ca a venit a doua nationalizare Maxim.Se petrece o a doua nedreptate. Nu poti indrepta o greseala facand alta. Care e diferenta dintre nationalizarea de atunci si cea de acum? Te rog spune-mi de ce crezi ca acesti chiriasi deveniti proprietari au vreo vina? Ce ar fi ca statul sa le acorde fostilor proprietari valoarea imobilelor confiscate prin nationlizare si sa lase chiriasii sau proprietarii deveniti chiriasi, in pace. Pentru ca oamenii astia au cumparat de la stat. Si tu puteai fi in situatia asta. Fireste ca fosti proprietari trebuie sa isi obtina proprietatile inapoi. Dar ce erau proprietatile lor daca chiriasii nu le intretineau, nu le amenajau??? Pai sa iti spun eu...Nu mai insemnau nimic. Incearca sa privesti lucrurile punandu-te in pielea celui pe care cu usurinta il arunci la Calarasi sau mai stiu eu pe unde...departe de familia lui, de rostul lui. Pentru ce Maxim? Cu ce au gresit oamnii astia?

Anonymous said...

Familia mea a cumparat o casa nationalizata, perfect legal, iar acum suntem dati afara si ni se dau inapoi banii dati la vremea respectiva pe casa (5000$!!!) cu care acum nu mai avem ce face. deocamdata procesul continua si speram sa fim despagubiti, pentru ca am platit pentru o casa ca sa avem o casa, nu ca sa ramane peste 10 ani cu niste bani care nu mai valoreaza nimic.

Daca cineva se afla intr-o situatie asemanatoare cu a mea si a gasit o solutie, va rog contactati-ma. Adresa mea de e-mail este alexandra_ene2001@yahoo.com

madalina said...

OK. Vad ca ai rezolvat problema pensionarilor, ii muti pe te miri unde; dar ce faci cu salariatii (50 ani +/-) care stau in case nationalizate, chiar si cu chirie si care lucreaza la stat pe un salariu de 500 RON (5.000.000 lei vechi)pe care nici macar nu-i primeste la timp? Crezi ca cel care se afla in situatia asta isi poate cumpara vreodata vreo camaruta, ca sa nu zic o casa? Crezi ca are vreo sansa sa primeasca vreun imprumut bancar cu asa salariu? Ce ar trebui sa faca persoana asta, sa cerseasca, sa se apuce de furat, sa omoare? De unde sa scoata banii pentru o casa?

Anonymous said...

de ce nu spuneti in ce stare sunt aceste case nationalizate? ca le pica toate, ca bransamentele de apa sunt comune si costa 1 mie de euro un nou bransament doar la apa nova, ca nu au avut gaze, ca le pica toate si ca renovarea lor costa mai mult decat o casa noua ridicata de la temelie,ca curtile sunt mici si nu se vand si ne obliga sa platim chirie si sa stam in indiviziune desi exista o lege care spune ca nici un om nu poate locui in indiviziune daca nu vrea?..Eu am cumparat o asemenea casa in care locuiam din 1985 in 2004 dupa ani de asteptare si teama ca poate va fi revendicata; uitati poate faptul ca sunt construite intre anii 1900-1940 si ca de-abia se mai tin? oamenii saraci sau medii nu au avut parte nici macar cu chirie de case nationalizate marete ca spatiu si zona nici inainte de 1989 si nici dupa ci de case mici si aproape daramate in curti comune mici si aglomerate
Laura-Bucuresti

Anonymous said...

Parerea ma este ca: nenorocitul asta de STAT trebuie sa rezolve proplema recompensarii fostilor propietari, sa- i despagubeasca, si nu sa de-a oamenii afara din casele pe care tot STATUL le-a dat spre inchiriere.
Cum se spune:
,, Capul face.....capul trage,,
Acum a venit timpul ca Statul sa plateasca si sa nu mai caute tapi ispasitori. Mai mult decat atat, cum se intampla intotdeauna, tot cei mici si slabi au de suferit.
Nemernicii aia mari si tari, dupa ce ca au mai mult decat le trebuie, tot nu le ajunge.
Niste gunoaie asta sunt toti nenorocitii astia care se gandesc numai la ei.
Ex. parlamentari ,senatori deputati, si alti parveneti de aceasi teapa. Chiar si televiziunile ma desgusta din ce in ce mai mult cu emisiunile lor de 2 lei si cu promovarea imaginii unor asa zis VEDETE...de 2 lei.
Ar trebuii natura sa-i trieze putin si pe astia de la noi, ca prea sau inmultit ca viermii.
Multumesc.

Anonymous said...

Nu as putea descrie sentimemtul pe care l-am trait citindu-ti post-ul... Eu si familia mea locuim intr-un apartament nationalizat si in curand ramanem pe drumuri. Parintii mei nu s-au asigurat din timp ca avem unde merge. De ce? Pentru ca meseria care inainte de 1989 le aducea un venit decent, acum e platit mizerabil. Dupa `89 nu au mai avut varsta la care sa invete din nou. Unde e vina lor aici? Sa ne mutam in jud. marginase? Ma mir ca nu propui sa se construiasca un ghetou pentru noi, ingradit de preferabil, ca sa scape Romania de cei care stau cu mana intinsa la stat. Dar ce sa zic, esti un roman tipic. Cand e vorba de bani, de proprietati, se poate calca si pe cadavre...

Anonymous said...

locuiesc intro casa nationalizata din anul 1995 fara forme legale iar din anul 1998 bunica mea a avut un accident rutier ea fiind chirias de drept din 1987 in 1998 fiind handicapat gradu 1 eu fiind insotitor nu am putut fi trecut in contract iar din 2003 am fost introdus in contract in 2004 am preluat contractul deoarece bunica a decedat mentionez caci am carte de munca din anul 1998 cind am fost asistent personal al bunicii casa nefiind revendicata pot sa o cumpar???mam interesat si mi sa spus ca daca nu am avut contract din 1995 nu pot sa o cumpar sa mai astept pina se va schimba legea asta fiind la anu astept raspuns va multumesc

mobilator said...

va rog ajutati-ma cu un sfat,sunt disperata! locuiesc intr-un apartament nationalizat de 23 ani,de vreo 5 ani fac cereri de cumparare peste cereri de cumparare la care am primit raspuns ca apartamentul a fost revendicat de fostii proprietari (plecati in Turcia legal si despagubiti la vremea respectiva,ei avand apartamentul luat in rate si nu terminase de achitat ratele cand au plecat).am primit raspuns in luna iulie si ieri de la RADPP inca unul ,ca a fost respinsa notificarea lor dar eu am fost in primarie printr-o relatie si am aflat neoficial ca fostii proprietari au castigat apartamentul in instanta din decembrie 2007!cum mia trimis RADPP-ul raspuns sa astept sa-l cumpar cand ei l-au castigat deja???ce solutie am?/????????? va multumesc!

mobilator said...

va rog ajutati-ma cu un sfat,sunt disperata! locuiesc intr-un apartament nationalizat de 23 ani,de vreo 5 ani fac cereri de cumparare peste cereri de cumparare la care am primit raspuns ca apartamentul a fost revendicat de fostii proprietari (plecati in Turcia legal si despagubiti la vremea respectiva,ei avand apartamentul luat in rate si nu terminase de achitat ratele cand au plecat).am primit raspuns in luna iulie si ieri de la RADPP inca unul ,ca a fost respinsa notificarea lor dar eu am fost in primarie printr-o relatie si am aflat neoficial ca fostii proprietari au castigat apartamentul in instanta din decembrie 2007!cum mia trimis RADPP-ul raspuns sa astept sa-l cumpar cand ei l-au castigat deja???ce solutie am?/????????? va multumesc!

mobilator said...

va rog ajutati-ma cu un sfat,sunt disperata! locuiesc intr-un apartament nationalizat de 23 ani,de vreo 5 ani fac cereri de cumparare peste cereri de cumparare la care am primit raspuns ca apartamentul a fost revendicat de fostii proprietari (plecati in Turcia legal si despagubiti la vremea respectiva,ei avand apartamentul luat in rate si nu terminase de achitat ratele cand au plecat).am primit raspuns in luna iulie si ieri de la RADPP inca unul ,ca a fost respinsa notificarea lor dar eu am fost in primarie printr-o relatie si am aflat neoficial ca fostii proprietari au castigat apartamentul in instanta din decembrie 2007!cum mia trimis RADPP-ul raspuns sa astept sa-l cumpar cand ei l-au castigat deja???ce solutie am?/????????? va multumesc!

Anonymous said...

asa este si situatia paritilor mei iei nu stiau la revolutie ca acea casa este nationalizata si dupa revolutie au tot sperat ca reusesc sa o cumpere, ar fi culmea se se mute dupa ce au investit in ea si dupa ce au platit 20 de ani chirie, daca ar fi stiut credema ca s-ar fi mutat ca de bani de chirie si-ar fi luat 2 apartamente la cum sa devalorizat leul dupa revolutie pana prin 2000.

iveco said...

apartamentul ala cutie de chibrituri l-ai cumparat cu o suma modica si l-ai vindut apoi cu ..de cite ori pretul? tie ti-a dat ceva in locul casei demolate, nu te-a scos nimeni in strada! nal-urile se dau la .."masa verde", mai las-o cu dreptatea si munca cinstita!

Anonymous said...

individul asta maxim, ca om nu poate fii,cu siguranta face parte din categoria indivizilor care se cred realizati sau ajunsi, si cred ca numai ei au ,,muncit ,, si au reusit sa realizeze ceva in viata. El vorbeste in necunostinta de cauza si crede ca toti au avut posibilitatile lui de ciugulii de ici de colo el, sau familia lui, ca sa nu spun ,,fura,, de la stat sau mai rau de la alti oameni care munceau pentru el sau cu care a facut ceva afaceri. Acest individ lipsit de o gandire matura si realista, nu este altceva decat un ... nu ma pot cobora la acest nivel de cultura si sa-i spun pe nume. Ma mira ca exista creaturi ca el, care nu se gandesc decat la ei, la altii nu se gandesc, calca pe toata lumea in picioare pentru asi atinge scopul. E in stare sa ...o sacrifice si pe masa, numai lui sa-i fie bine. Probabil ca este singur pe lume,traumatizat, complexat, nu are rude in aceasta situatie, si se comporta ca multi altii care isi dau tot timpul cu parerea in contradisctie cu realitatea , crezand ca sunt mai destepti decat restul oamenilor, dar in realitate .... trageti singuri concluzia sii spunetii cum vreti. O singura intrebare am pentru acest individ: Ce vina au acei Oameni care au locuit in aceste case luate de catre stat si ce crede acest individ ca s-ar fii intamplat cu aceste case daca acei Oameni care au locuit acolo nu ar fii avut grija de ele. Parerea mea este ca : acum, acest individ daca a avut de recuperat o casa, ar fii luat doar niste ruine si gunoaie. Pricepi, mai individule, asa zis bucurestean parvenit si lipsit de bun simt. Tipic asa zisilor smecheri de cartier, smecheri fraieri, individualisti.

Anonymous said...

"DOMNULE" MAXIM...NU MAI COMENTEZI NIMIC ACUM??

Anonymous said...

Stimati chiriasi si proprietari,

vina nu e chiriasilor sau prop.,vina e a politicienilor care au gasit pentru aceasta problema,retrocedarea caselor notionalizate,solutii complet gresite.Au fost pur si simplu favorizati chiriasii,chiar nesimtit de avantajati,oferindu-si-le la preturi de nimic casele sau apartamentele nationalizate,pentru ca Iliescu si Petre Roman sa ramina la putere.In ceea ce ma priveste,eu am avut o casa ce a fost nationalizata,am cerut-o inapoi,chiriasii stiau ca am revendicat-o,totusi au facut pe dracul in patru sa o cumpere si au si cumparat-o,iar prin hotarire judecatoreasca trebuia sa primesc despagubiri.Ma judec de 20 de ani si nici pina acum nu am primit nimic.Mai mult nu spun nimic,decit ca chiriasii nu au nici un drept sa cumpere casa sau apartamentul atita timp cit exista un proprietar.

Anonymous said...

Domnule Maxim,imi permit sa spun ca nu esti doar cinic prin ce afirmi,esti si prost rau,de vina este statul roman pentru tot,comunistii si cei care au urmat lor sunt de vina pentru toata nedreptatea din tara asta,daca se poate numi tara.Mi-ar placea se te vad in situatia unui chirias evacuat.

Anonymous said...

destul de interesant mesaj free iphone 4s
tiesto 4751

Anonymous said...

mulțumiri bun pentru subiect free iPhone
tiestox 0616

Anonymous said...

OUR LINK PARTNERS : Chubby Pussy 15 year porno girls

Anonymous said...

exy Girls tubes, xxx porn vids, streaming porno videos - Free porn The number one place on the net for hot porn XXX movies, where you will find whatever Single Girls Porn!

Anonymous said...

Ebony Girls Fucking 1-51 of 6,425 Videos. Being Watched Most Recent Most Viewed Top Rated. ... Streaming porn or downloading porn we've got the porno you need! 16-year-old girl porn

Anonymous said...

Welcome to internet Porn0! Hottest free porn free preview here! Tons of hardcore, softcore, partyhardcore pics and movies, hot pornstars and Models Porn! Also here 14 years girl porno

Anonymous said...

Porno Single Girls Porn!

Anonymous said...

Porno Fox; Free Tube Sex; Horny Girls; Radical Porn; Videos Bang; Lovely Clips; Sex Reaction; Jerk Cult; Asteroid Movies; Homemade Mpegs; BBW Movies; Lust Porn Tube 14 years girl porno

Anonymous said...

12 years underground porno 15 year porno girls 14 years girl porno 16-year-old girl porn 13 years porn xxx porno 15 years 18 years teen porno porn-14 years old girls porn-14 years old girls

Anonymous said...

Young Girls Have Sex! Only Best Young Girls show their Pussy, Young girls porn the biggest collection of Young Girls Porn, Young Teen Like suck cock. Hot Young Girls . 14 years girl porno

Anonymous said...

Slim girl in pink blouse got nailed during a coffee break by a very horny guy (21:29 minutes) ... Porno Pornstar Pornstars Pov Pregnant Pretty Single Girls Porn!

Anonymous said...

exy Girls tubes, xxx porn vids, streaming porno videos - Free porn The number one place on the net for hot porn XXX movies, where you will find whatever 12 years underground porno

Anonymous said...

Asian Girl Cunt Cool Asian Pussy Porno Teen Asian Asian Erotic Arts Asian Adult Portal Asian Sex Empire Japan Porno TV Asia Sex Porno. 13 years porn xxx porno

Anonymous said...

Slim girl in pink blouse got nailed during a coffee break by a very horny guy (21:29 minutes) ... Porno Pornstar Pornstars Pov Pregnant Pretty FREE PORN! FREE SEX! Perfect Girls Tube

Anonymous said...

Welcome to internet Porn0! Hottest free porn free preview here! Tons of hardcore, softcore, partyhardcore pics and movies, hot pornstars and Models Porn! Also here 15 year porno girls

Anonymous said...

Virgin girl porno!Real Virgin Video & Pictures . First time in the life of Lena felt real love! He barely picked her shirt and kiss young firm hips A 14 Years Old Asian Girl porno xxx sex - Video - Metacafe - Online Video

Anonymous said...

Asian Girl Cunt Cool Asian Pussy Porno Teen Asian Asian Erotic Arts Asian Adult Portal Asian Sex Empire Japan Porno TV Asia Sex Porno. A 14 Years Old Asian Girl porno xxx sex - Video - Metacafe - Online Video

Anonymous said...

exy Girls tubes, xxx porn vids, streaming porno videos - Free porn The number one place on the net for hot porn XXX movies, where you will find whatever Free Porn Tube Movies

Anonymous said...

exy Girls tubes, xxx porn vids, streaming porno videos - Free porn The number one place on the net for hot porn XXX movies, where you will find whatever Porno Videos

Anonymous said...

Vintage Single Girls Porn!

Anonymous said...

Porno Fox; Free Tube Sex; Horny Girls; Radical Porn; Videos Bang; Lovely Clips; Sex Reaction; Jerk Cult; Asteroid Movies; Homemade Mpegs; BBW Movies; Lust Porn Tube Free Porn Tube Movies

Anonymous said...

12 years underground porno 15 year porno girls 14 years girl porno 16-year-old girl porn 13 years porn xxx porno 15 years 18 years teen porno porn-14 years old girls Single Girls Porn!

Anonymous said...

Slim girl in pink blouse got nailed during a coffee break by a very horny guy (21:29 minutes) ... Porno Pornstar Pornstars Pov Pregnant Pretty 15 years 18 years teen porno

Anonymous said...

Asian Girl Cunt Cool Asian Pussy Porno Teen Asian Asian Erotic Arts Asian Adult Portal Asian Sex Empire Japan Porno TV Asia Sex Porno. girl photos. Shemale Sex 1219

Anonymous said...

Fat Girls Porn [14 year old girls fucking

Anonymous said...

12 years underground porno 15 year porno girls 14 years girl porno 16-year-old girl porn 13 years porn xxx porno 15 years 18 years teen porno porn-14 years old girls Porno Movies

Anonymous said...

12 years underground porno 15 year porno girls 14 years girl porno 16-year-old girl porn 13 years porn xxx porno 15 years 18 years teen porno porn-14 years old girls Porno Videos

Anonymous said...

Fat Girls Porn A 14 Years Old Asian Girl porno xxx sex - Video - Metacafe - Online Video

Anonymous said...

Vintage A 14 Years Old Asian Girl porno xxx sex - Video - Metacafe - Online Video

Anonymous said...

Young Girls Have Sex! Only Best Young Girls show their Pussy, Young girls porn the biggest collection of Young Girls Porn, Young Teen Like suck cock. Hot Young Girls . yang girl porno is on fire at Great sexy Girls

Anonymous said...

Porno 13 years porn xxx porno

Anonymous said...

Young Girls Have Sex! Only Best Young Girls show their Pussy, Young girls porn the biggest collection of Young Girls Porn, Young Teen Like suck cock. Hot Young Girls . girl photos. Shemale Sex 1219

Anonymous said...

12 years underground porno 15 year porno girls 14 years girl porno 16-year-old girl porn 13 years porn xxx porno 15 years 18 years teen porno porn-14 years old girls 12 years underground porno

Anonymous said...

Vintage 4 years old girls porno

Anonymous said...

Welcome to internet Porn0! Hottest free porn free preview here! Tons of hardcore, softcore, partyhardcore pics and movies, hot pornstars and Models Porn! Also here 16-year-old girl porn

Anonymous said...

Fat Girls Porn A 14 Years Old Asian Girl porno xxx sex - Video - Metacafe - Online Video

Anonymous said...

Virgin girl porno!Real Virgin Video & Pictures . First time in the life of Lena felt real love! He barely picked her shirt and kiss young firm hips Porno Videos

Anonymous said...

hese hot girls will do ANYTHING. Check it out! ... Check out the new "YouSexdotcom" for tons of free? videos, beautiful girls, non-stop laughs and HD 4 years old girls porno

Anonymous said...

Sesso gratis su noiporno. Video porno aggiornati tutti i giorni divisi in categorie porno gratuito 13 years porn xxx porno

Anonymous said...

Home New Movies Popular Movies Live Cam Girls Free Live Cams Porn Free Porn Movies Fuck ... Free Porno - Sex Videos - Sex Movies - Porn Tube 15 year porno girls

Anonymous said...

12 years underground porno 15 year porno girls 14 years girl porno 16-year-old girl porn 13 years porn xxx porno 15 years 18 years teen porno porn-14 years old girls 4 years old girls porno

Anonymous said...

Bunny Teen Pussy porn-14 years old girls

Anonymous said...

Porno Fox; Free Tube Sex; Horny Girls; Radical Porn; Videos Bang; Lovely Clips; Sex Reaction; Jerk Cult; Asteroid Movies; Homemade Mpegs; BBW Movies; Lust Porn Tube Free Sex Movies

Anonymous said...

Asian Girl Cunt Cool Asian Pussy Porno Teen Asian Asian Erotic Arts Asian Adult Portal Asian Sex Empire Japan Porno TV Asia Sex Porno. 4 years old girls porno

Anonymous said...

Porno Free old-man-fuck-young-girls - Porno, Free Porno, Mom Son Porn, Dirty Porno, Drunk Porn, Japanese Porn, Arab Porno, Indian Porno Arab porno, Milf, Porno . girl photos. Shemale Sex 1219

Anonymous said...

Home New Movies Popular Movies Live Cam Girls Free Live Cams Porn Free Porn Movies Fuck ... Free Porno - Sex Videos - Sex Movies - Porn Tube 14 years girl porno

Anonymous said...

Fat Girls Porn Porno Videos

Anonymous said...

Home New Movies Popular Movies Live Cam Girls Free Live Cams Porn Free Porn Movies Fuck ... Free Porno - Sex Videos - Sex Movies - Porn Tube A 14 Years Old Asian Girl porno xxx sex - Video - Metacafe - Online Video

Anonymous said...

hese hot girls will do ANYTHING. Check it out! ... Check out the new "YouSexdotcom" for tons of free? videos, beautiful girls, non-stop laughs and HD 15 year porno girls

Anonymous said...

Young Girls Have Sex! Only Best Young Girls show their Pussy, Young girls porn the biggest collection of Young Girls Porn, Young Teen Like suck cock. Hot Young Girls . Porno Movies

Anonymous said...

Porno Fox; Free Tube Sex; Horny Girls; Radical Porn; Videos Bang; Lovely Clips; Sex Reaction; Jerk Cult; Asteroid Movies; Homemade Mpegs; BBW Movies; Lust Porn Tube 4 years old girls porno

Anonymous said...

Virgin girl porno!Real Virgin Video & Pictures . First time in the life of Lena felt real love! He barely picked her shirt and kiss young firm hips Porno Videos

Anonymous said...

12 years underground porno 15 year porno girls 14 years girl porno 16-year-old girl porn 13 years porn xxx porno 15 years 18 years teen porno porn-14 years old girls 4 years old girls porno

Anonymous said...

Vintage A 14 Years Old Asian Girl porno xxx sex - Video - Metacafe - Online Video

Anonymous said...

12 years underground porno 15 year porno girls 14 years girl porno 16-year-old girl porn 13 years porn xxx porno 15 years 18 years teen porno porn-14 years old girls 4 years old girls porno

Anonymous said...

Porno 4 years old girls porno

Anonymous said...

hese hot girls will do ANYTHING. Check it out! ... Check out the new "YouSexdotcom" for tons of free? videos, beautiful girls, non-stop laughs and HD 15 years 18 years teen porno

Anonymous said...

12 years underground porno 15 year porno girls 14 years girl porno 16-year-old girl porn 13 years porn xxx porno 15 years 18 years teen porno porn-14 years old girls 15 year porno girls

Anonymous said...

Welcome to internet Porn0! Hottest free porn free preview here! Tons of hardcore, softcore, partyhardcore pics and movies, hot pornstars and Models Porn! Also here Free Porn Tube Movies

Anonymous said...

Virgin girl porno!Real Virgin Video & Pictures . First time in the life of Lena felt real love! He barely picked her shirt and kiss young firm hips girl photos. Shemale Sex 1219

Anonymous said...

Virgin Sex 16-year-old girl porn

Anonymous said...

Porno Young Girls Sex & Young Girls Porn & Young Girl Pussy