Thursday, February 01, 2007

salariul minim pe economie

Guvernul a hotarat ca salariul minim pe economie sa fie de 44o de lei, dar in cazul absolventilor de facultate, acesta sa fie de 880 de lei.

Eu stau si ma intreb oare cui ii foloseste un salariu minim pe economie mai ridicat in cazul absolventilor de facultate. Datele oficiale indica o rata a somajului mai ridicata in cazul tinerilor pana la 25 de ani fata de media pe tara. Daca un absolvent de facultate nu-si gaseste un loc de munca conform pregatirii sale si vrea sa se angajeze ospatar in lipsa de alte alternative, oare cine are de pierdut si cine de castigat?

4 comments:

Anonymous said...

e vorba de 880 doar pentru pozitiile care necesita pe cartea de munca, studii superioare. daca se angajeaza ca ospatar, intra cu 440 salar minim

Anonymous said...

Probabil ca Darian are dreptate. Altfel ar prea contraproductiv. Oricum, pentru tinerii absolventi care se angajeaza in invatamant, sa spunem, e un salt mare de tot. Nu cred ca un debutant licentiat avea mai mult de 5-6 milioane salariu de baza, anterior. Poate nici atat.

Anonymous said...

Daca ceea ce spune Dorian e adevarat inseamna ca decizia intra in ciclul forma fara fond si va incuraja iarasi micile smecherii.

Intr-adevar, cei care lucreaza la stat (de ex in invatamant,. asa cum spune Corina) vor beneficia. Dar oare nu putea statul, ca legiuitor si angajator in acelasi timp, sa dea un ordin ca statul sa angajeze cu acele salarii? De ce sa impui o piedica birocratica si altor firme care, repet, vor ocoli cu talent o astfel de conditie?

Anonymous said...

Tot timpu se vorbeste de profesori ca nu le ajunge salariu ,dar ei au primit mariri de salariu de nu stiu cate ori si personalu auxiliar din invatamant nu li sa datnimic .De cate ori au primit ei si la ceilalti nu se gandeste nimeni ca si ei contribue la bunul mers al unitatilor de invatamant,si ei au de intretinut fam ilii sitrebe sa traiasca si ei