Friday, October 06, 2006

Moscova practica rasismul. Comunitatea internationala tace.

In urma arestarii in Georgia a 4 ofiteri rusi acuzati de spionaj, autoritatile de la Moscova au aratat intregii lumi ca practicile nedemocratice sunt normale in Rusia.

Desi ofiterii respectivi au fost eliberati, Rusia a inceput sa dea in comunitatea gruzina de la Moscova. Peste 400 de societati comerciale controlate de gruzini au fost luate cu asalt de diversi inspectori, functionari, militieni si mascati ai autoritatilor ruse. Motivul? Pentru ca sunt controlate de gruzini. La fel au patit-o si sute de gruzini care urmeaza sa fie expulzati pe motiv a lucreaza ilegal. Din cate stiu, la Moscova lucreaza ilegal sute de mii de straini dar chiar si cateva sute de mii de rusi (caci iti trebuie permis de munca pentru Moscova daca esti rus dar din alte localitati, permise ce se dau destul de greu).

Asta inseamna segregare, inseamna rasism. Mai ne aducem aminte de Germania din 1933? Se pare ca ne aducem aminte de acel regim doar cand putem face rating cu o lacrima in prime-time.

PS. Atitudinea Moscovei va da Chisinaului posibilitatea de a face noi concesii si de a se indeparta si mai mult de Romania. Caci, nu-i asa, sa nu-i suparam pe rusi ca pe urma basarabenii plecati la munca in Rusia si familiile lor ramase acasa o sa moara de foame.

No comments: